Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRAH KAYALIOĞLU

Kurallar mı, takvim mi?

Futbol Disiplin Talimatı (FDT) Madde 12...
Başlık: Tekerrür. (Yani tekrarlanma.)
1. Fıkra: Disiplin ihlalinde bulunan bir kişinin, aynı sezon içerisinde bu ihlali tekrar etmesi halinde, cezasının kesinleşmiş olması kaydı ile sonraki cezası artırılır. Disiplin Kurulu bu gibi hallerde cezayı yarısına kadar artırmaya yetkilidir. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu 23 Aralık 2010 tarih ve 45 sayılı toplantısında şu kararı aldı: Fenerbahçe- Sivasspor müsabakasında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle21 GÜN HAK MAHRUMİYETİve 30.000 TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına...
Aziz Yıldırım'ın Tahkim'e götürmediği karar kesinleşti.
PFDK, 21 Nisan tarihli toplantısında Fenerbahçe- Gaziantepspor maçının dosyasını değerlendirip ve Sayın Yıldırım'a bu müsabakada hakeme yönelik hakareti nedeniyle 45 GÜN HAK MAHRUMİYETİve 40.000 TL para cezası verdi. Tahkim Kurulu 22 Nisan günü toplanıp, Aziz Yıldırım'ın cezasını 21 GÜN HAK MAHRUMİYETİ ve 25.000 TL olarak değiştirdi. Üstelik bu cezanın FDT 40. madde, yani "Hakaret" gerekçesiyle verildiğini belirterek...
FDT 12 ne diyor?
Aynı ihlal, aynı sezon içinde tekrarlanırsa ceza arttırılır. Tahkim ne yapıyor?
Aynı ihlal, aynı sezon içinde tekrarlanmasına rağmen (İkisinde de müsabaka hakemine hakaret eyleminden ceza verildiği kararlarda yazıyor; biz söylemiyoruz) ilk ihlalde verilen cezanın aynısını bile değil, altında (Hak mahrumiyeti aynı, para cezası daha az... Ya da biz yanlış biliyoruz; Tahkim'e göre 25, 30'dan büyük) bir ceza ile dosya kapanıyor. Hakeme hakaret, FDT'ye göre zaten 21 günden başlıyor. Ama Aziz Yıldırım'ın eyleminde ilkinde de, tekrarında da ceza tabandan veriliyor.
Ne demişti Sayın Özgener?
"Futbolda demokrasi yoktur, kurallar vardır. Yorum yoktur, kararlar vardır." Demokrasiyi geçtik Sayın Başkan... Yorumu da geçtik. Kurallar ve kararlara da razıyız.
Kurullarınızın kararları, kurallara göre mi, olası bir kupa töreninin takvimdeki yerine göre mi veriliyor Sayın Başkan?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA