Türkiye'nin en iyi haber sitesi

OKAN MÜDERRİSOĞLU

Nazım Hoca farkı

Ekonominin önümüzdeki dönem performansını Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in "İcraata karışma tarzı" belirleyecek. Nazım Hoca, icracı bakanların alanına girmemeye özen gösteriyor. Ama şartlar fazla nezaketi kaldırmaya müsait görünmüyor. Piyasalar da resmi görevlendirmenin yanısıra uygulamada kimin öne çıkacağını test ediyor. Ekonomi ortak alanını paylaşan bakanların birbiri ile zıt demeçleri ise kafa karıştırıyor. Örneğin, elektrikte fiyat ayarlaması yapılacak. Açıklama Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a bırakılıyor. Maliye Bakanı topa girmiyor. Enerji Bakanı'na yakın çevreler, "Valla öyle kararlaştırılmıştı" diyor.
Hükümet Programı'na "Sigorta primi 5 puan indirilecek" sözünü yazdıranlar, şimdi arkasında duramıyor. Sanayi Bakanı ile Çalışma Bakanı farklı beyanatlar veriyor. Bu tabloya, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in, geçmişi yargılayan yorumları ekleniyor.
Ekren'in, ilk fırsatta tıpkı "Hükümet Sözcüsü" benzeri, "Ekonomi Sözcülüğü" rolünü üstlenmesi ve kurumsallaştırması gerekecek. Hükümet içi iletişim, bürokratların beyanlarının eşgüdümü, sivil toplum kuruluşları ile diyalog, uluslararası finans çevrelerini bilgilendirme süreci akort edilmezse sıkıntılar artabilir.

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.