Türkiye'nin en iyi haber sitesi

OKAN MÜDERRİSOĞLU

Vergi kaçıranlar artık hapis yatacak

IMF'ye gönderilen 7'nci Niyet Mektubu'na dün onay verildi. 3.7 milyar dolarlık kredi dilimi serbest bırakıldı

TÜRKİYE, IMF ile 19. Stand By Düzenlemesi'ni başarıyla sonuçlandırdı. IMF'ye gönderilen 7'nci Niyet Mektubu da dün onaylandı. 3.7 milyar dolarlık kredi dilimi serbest bırakıldı. Niyet Mektubu'nun en kritik bölümündeki kararlara göre, vergi kaçıran hapis yatacak. Elektrik ve akaryakıta zam gelecek. Niyet Mektubu'nun ana maddeleri şöyle:

* Vergi usulsüzlüklerine kesilen cezalar artırılacak.

* Vergi kaçıranlar ve naylon fatura düzenleyenlerin hapis cezaları para cezasına dönüştürülemeyecek.

* Maliye denetim elemanları, müşteri gibi alışveriş yaparak fiş ve fatura denetimi yapacak.

* KDV iadelerinde risk bazlı denetim yaygınlaştırılacak. Mahsup uygulaması sınırlandırılacak.

* Sosyal Güvenlik Kurumu, Ankara- İstanbul-İzmir'de Büyük İşverenler Ofisi oluşturacak.

* 1 Temmuz'da elektrikte otomatik fiyatlandırmaya geçilecek. Girdi maliyetlerindeki artış, tüketiciye yansıtılacak.

* Özel Tüketim Vergisi gelirleri azalırsa, akaryakıt ürenlerinden alınan vergi artırılacak.

* Küresel kredi koşullarının sıkılaşması ve riskin yeniden fiyatlandırılması karşısında cari açığı azaltıcı önlemler alınacak.

* Birinci basamak sağlık hizmetlerinde 2 YTL, ikinci basamak sağlık hizmetlerinde 5-10 YTL, üçüncü basamak sağlık hizmetlerinde 8-10 YTL katkı payı alınacak. Sevk zincirine uyanlara ise iskonto yapılacak.

* Merkez Bankası, özel sektörün kur riskini, BDDK bankaların kredi, kur ve mortgage riskini yakın gözetime alacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.