Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKAN MÜDERRİSOĞLU

Kürtçe karnesi

Türkiye, gerçekten ilginç bir ülke. Zira kendi içinde birçok çelişkiyi barındırıyor. Öyle ki Kürt sorununun çözümüne endeksli demokratik açılım vesilesi ile çarpıcı bilgiler de kamuoyuna mal oluyor. Örneğin, Kürt halkının temsilcisi olma iddiasıyla siyaset yapan DTP'li milletvekilleri... Kürtçe eğitim, Kürtçe propaganda, Kürtçe özel TV taleplerini dillendirenlerin hepsi Kürtçe biliyor mu? Kuşkusuz hayır. Muhabirimiz Hazal Ateş'in çıkardığı karne dikkate değer. DTP'liler içinde akademik düzeyde Kürtçe bilen tek isim Özdal Üçer. Ahmet Türk, Sırrı Sakık, İbrahim Binici, Hamit Geylani Kurmanci konuşuyor. Nezir Karabaş, Bengi Yıldız, Pervin Buldan, Sevahir Bayındır'ın da Kürtçesi iyi. Selahattin Demirtaş, Şerafettin Halis Zazaca biliyor. Akın Birdal, Fatma Kurtulan ve Aysel Tuğluk'un Kürtçesi yeterli değil. Ayla Akat Ata, Gültan Kışanak, Sebahat Tuncel Kürtçe'yi anlıyor ancak konuşamıyor. Hasip Kaplan ise Botan şivesiyle iletişim kuruyor.
Haliyle DTP teşkilatında verilen "ana dilde eğitim" Kürtçesi yetersiz vekilleri de kapsıyor. Ama kimse meydanlarda karizmayı çizdirmek istemediği için gerçek durumunun bilinmemesi için çabalıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA