Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Cumhurbaşkanıyla 10 bin metrede maç heyecanı

Washington yolunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eşi Emine Erdoğan ve beraberindeki heyeti ABD'ye götüren TUR uçağındayız. Başdanışman Mustafa Varank, gazetecilerin oturduğu bölüme geldi; "beyefendi sizleri birlikte maç izlemeye bekliyor" dedi.
İnişe 2 saat kala 26 gazeteci uçağın ön bölümündeki çalışma masası etrafında toplandık. İnternete bağlı laptop üzerinden ekrana yansıtılan maçı izlemeye başladık. Ancak maçı yayınlayan sitenin trafiği, 10 bin metrede bizi de etkiledi, görüntüler arada donmaya başladı.
Masanın etrafında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel, Cumhurbaşkanı'nın başdanışmanlarından Hamza Yerlikaya, Cemil Ertem, yeni Başdanışman Hidayet Türkoğlu vardı.
4.5 G'nin henüz olmayışı yüzünden Avusturya'nın golünü göremedik. Teknik ekip sorunu çözmeye çalışırken bütün gözler, odada bulunan ve laptop başında çözüm arayan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'ya çevrildi.
Aycı'ya ilk soru Cumhurbaşkanı'ndan geldi; "maç seyredelim diye toplandık, sistem çalışacak mı?" Aycı, "çalışacak efendim" dedi ve soruna çözüm aramaya yoğunlaştı. Bizden bir arkadaş donmuş görüntü karşısında beklerken gündeme THY'nin "Batman V Superman: Adaletin Şafağı" filmi geldi.
Aycı, heyecanla anlatmaya başladı: "Bu sponsorluk bizim için çok doğru bir adım oldu. Filmin gişe geliri şimdiden 460 milyon dolar." Erdoğan araya girdi: "O para kimin kasasına gidiyor? Filmi yapanlara değil mi? THY'nin bu işte kazancı ne olacak?"
Aycı, bu projenin THY için önemini anlatmaya başladı: "Sponsorluk müşterilerimizin beğenisini topluyor. Bu film, havayolu şirketleri arasında önce THY'de eğlence sistemine girecek. Ayrıca, yolcularımıza verdiğimiz çantalara, mönü kartlarına filmden amblemler koymaya başladık. Onlar da çok ilgi çekiyor."
Cumhurbaşkanı'ndan yeni bir soru: "Bu sponsorluk THY'nin bilançosuna nasıl yansıyacak?" Aycı'nın cevabı, temkinliydi, sektördeki sıkıntıları da dikkate alarak, "etkisini bu yılın sonunda göreceğiz efendim, tabii yatırımlarımız da bir yandan sürecek."
Enerji Bakanı Berat Albayrak'tan Aycı'ya destek geldi: "Efendim, 'Batman V Superman' sponsorluğunun tanıtım açısından etkisi harcanan paraya göre oldukça yüksek..." Aycı bu desteği anında cümleleştirdi: "Efendim THY'nin filmin içinde görünmesi, tanıtımımıza önemli katkı yapıyor."
Cumhurbaşkanı, yine de sonuca bakmak gerektiğini söyledi ve "Ben, kârlılığınıza bir katkısı var mı ona bakarım. 2016 sonunu bekleyelim bakalım."
İlker Aycı, bir türlü yayının başlamadığı ekranın karşısında görüntü bekleyenlere dönerek, 2015 yılı 1 milyar $'ı aşan kârı hatırlattı: "İnşallah daha iyisini yapmaya çalışacağız."
Tam da o sırada donmuş ekrana çevrili gözlerimiz, ilk yarının sonlarına doğru gelen golümüzle hareketleniverdi. Beraberlik golü görüntüleri ile oda sevinçle doldu, Cumhurbaşkanı yumruğunu coşkuyla havaya kaldırdı, hep birlikte millilerimizi alkışladık.
İlk yarının sonunda yerlerimize döndük, uçak inişe geçmişti ve maçın sonucunu Varank'tan öğrendik; 2-1 galibiz. Artık Washington'daydık...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA