"Ölümden başka gerçek yok!.." Bu söz Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkan Yardımcısı Ferit Şahenk'e ait.
Dün, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplandı. Anlamlı bir gündü. Çünkü bir önceki gün gece yarısı Genelkurmay sitesine ebildiri koymuş, "Ey Türk halkı, demokratik yollarla kitlesel tepki verin!" demişti.
YİK'e katılan 300'e yakın TÜSİAD üyesinin büyük bölümünün e-bildiriden haberi bile yoktu!.. Çoğu baktı geçti.
Ferit Şahenk ise geçmedi, kendisiyle yaptığımız sohbette, "Her gün şehitler geliyor" dedi. Çok üzgündü. Kendisine e-bildiri, seçimler, sandık ve siyaset sormadım. Hoş, Şahenk, " Ne olur, bana yapılacak seçimin maliyetini sormayın" diyordu.
"İşadamıyım ama her şeyden önce insanım ve vatanseverim" diyen de Şahenk'ti.
"Türkiye seçim yapar. Sandıktan çok farklı sonuçlar çıkar. Sorunların üstesinden geliriz. Ama bugün Türkiye çok farklı bir süreçten geçiyor. Her zaman rakam konuşulmaz ki? Hepimiz vatanseveriz. Ülkemizin birlik ve beraberliği her şeyden daha önemli değil mi" diye yanıt verdi. Sosyal demokrat bir işadamının "liberal sol eğilimli oğlu!.." Çok gerçekçi. Olaya bütünsel bakıyor.
Bence cesur yürek!..