Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

'Donuyorum Ben Ana!'

Tarihimizin en dramatik olaylarının başında 1914'te Sarıkamış'ta yaşananlar geliyor. Genel kanıya göre 90 bin Anadolu insanı, şehit olmuştu o topraklarda.
Yıllarca hiç hatırlanmadılar...
Son birkaç yıldır ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez'in öncülüğüyle 'Sarıkamış Şehitleri' anılmaya başlandı. Her yıl 26 Aralık günü yapılıyor bu törenler...
Şimdi bu anma etkinliklerine bir yenisi daha ekleniyor. Bu kez mekan İstanbul Harbiye Askeri Müzesi...
Bu akşam yapılacak etkinlik için Prof. Dr. Bingür Sönmez bir davetiye gönderdi. Davetiye yazıldığında henüz İstanbul'a kar düşmemişti. Prof Dr. Sönmez, 'anma daveti'nde şöyle diyor;
"Önümüzdeki hafta oldukça soğuk olacak, ama biliyor musunuz 1915 yılı Ocak ayında Sarıkamış -45 derece idi ve 90 bin şehidimizin dağlarda üzeri karlarla örtülüydü ve henüz defnedilmemişlerdi. Gelin onları birlikte analım."
'Donuyorum Ben Ana' başlığı altında yapılacak anma törenlerinde Zara, Murat Evgin, Sarıkamışlı halk ozanı Mevlüt İhsani, 'Çerkez Ağıtı' yakacak olan Doğan Özden gibi sanatçılar da yer alıyor.
Hasan Kaçan'ın da dramatizasyon gösterisi yapacağı etkinlik için bir de uyarı var:
"Lütfen kışlık elbiselerinizle geliniz. Salon şehitlerimizin anısına özel olarak soğuk olacaktır."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA