Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Soru-Cevap

Recep Akdağ
Sağlık Bakanı

Kuş gribinde son durum nedir?
Son 10 günde insan vakası görmedik. Süratli, başarılı bir çalışma yapılıyor ve bu konuda uluslararası örgütler de bizimle hemfikir oldu. Bakanlık olarak acil durum yönetiminden risk yönetimine geçtik. Ev bahçesi tavukçuluğunun sıhhat açısından tehdit oluşturduğunu ısrarla söylüyorum.

Doğru Antibiyotik kullanımı için bir çalışmanız var mı?
'Akılcı ilaç kullanımı' adlı bir program yönetiyoruz. Mesela nezle ve benzeri hastalıkların tedavisinde ikincil bir enfeksiyon oluşmadıkça antibiyotik kullanımının yeri yoktur ama biz kullanıyoruz maalesef. Sadece kural koymakla olmaz, vatandaşımızın bilinçlendirilmesi lazım.

Aile hekimliği yaygınlaşacak mı?
Düzce'deki pilot çalışmamız sürüyor. 10 ilimizde daha aile hekimliği başlayacak. Kişisel koruyucu hekimliği aile hekimlerine emanet ediyoruz. Toplum sağlığı ile ilgili genel hususlarda o illerde yine toplum sağlığı merkezleri kuruyoruz.

Mecburi hizmet konusunda bir adım atıldı mı?
İki kura yaptık. 250'nin üzerinde pratisyen hekim, 150'ye yakın da uzman hekim göreve başladı. Bu böyle devam edecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA