Türkiye'nin en iyi haber sitesi
REFİK ERDURAN

Hipnozlar

Birkaç gündür herkes hayretler içinde. Biri kadın, biri erkek, adlarının önünde "Prof. Dr." yazılı iki "aydınımız" dolandırıcılardan aldıkları telefon talimatıyla bankalardan bütün paralarını çekip emredilen yerlere bırakmışlar.
Talimat içeriği komik. PKK'lılar hesap numaralarını ele geçirmiş de, sahiplerinin onlara yardım ettiği kuşkusu varmış da, şimdi temize çıkmaları için söz dinlemeleri gerekiyormuş. Güvenlik güçleri bırakılan paralara almaya gelecek suçluları yakalayacakmış.
Hadi sayın profesörler "Uğrayacağım makamınızda yüz yüze konuşalım da sizin polis olduğunuza inanayım" demeyi akıl etmiyorlar. Hiç değilse şunu sorabilirlerdi: "Para bırakmam niçin şart? Torba içinde gazete kâğıdı bıraksam, onu almaya geleni yakalasanız olmaz mı?" Profların dişisi "Telefonda hipnotize edildim" diyor, erkeği de devlete yardım söz konusu olunca hiçbir şeyi sorgulamadan göreve koştuğunu söylüyor.
Anahtar sözcük "devlet". Telefondaki it "Savcıyım, polisim" dedi mi, vatandaş ordinaryüs de olsa mantığı tatile çıkıyor.
Beyaz kesimden kimse hayret etmesin buna. Yetmiş yıl boyunca "Biz devleti koruyoruz diyen" apoletli ve cüppeli komprador ortaklarının hipnozuyla uykuda gezer gibi yaşamadılar mı?
Şimdi safdil profesörlerin paralarını kurtaranlar da cin gibi polisler ve uyanık esnaftan biri. Seçkin ya da "aydın" kesimden değiller yani.
Göbeklerini kaşıyarak gülüyorlardır.


***

Tayyip Erdoğan'ın Humeyni olmaya niyetlendiğine inanmıyorum ya. Beyaz meslektaşlar onun bir sözünü karşıt yönde kesin kanıt saymaktalar.
"Kadının başını örtmesi dinin emridir" demiş. Türkiye'nin din devleti olmasının eşiğinde bulunduğumuzu açıkça ilan etmekmiş bu.
Ben ne diyeyim? Lütfen biraz mantık, arkadaşlar! İncesi, karışığı değil. En yalın hatlarıyla mantık. Bir şeyin din emri olduğunu söylemek "Ben herkesin din emirlerine uymasını emrediyorum" demek değildir.
Net düşünüp açık konuşalım. Ben dindar değilim; öyle yetiştirilmedim. Dinden emir almam. Bunu ömrümce söyledim, burada da kaç kere yazdım. Kimse telefon açıp höt demeyi denemedi.
Hep somut duruma bakarım. Kadınlarımın başlarını örtmesini gerekli görmem. Kimse onları örtünmeye zorlamadı. Deneyen olursa işin rengi değişir. Ama beyaz kardeşlerim, çoğunuz yıllar yılı açık ya da dolaylı yollardan emir aldınız askerden. Hukuk dolandırıcılarının cüppe hipnozuyla felç oldunuz. Bari panik üretmekten vazgeçin artık.
"Din faşizmi geldi, içinde kırbaç var, recm ve bekâret kemeri de sırada" gibi inciler yumurtlamayın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA