Türkiye'nin en iyi haber sitesi
UFUK SANDIK

Casusları Türkiye ile kandırıyorlar

Piyasaya çıkacak yeni modeller, seri üretime geçilmeden önce bir dizi testten geçirilir. Bu testlerin bir kısmı laboratuvar ortamında, bir kısmı ise gerçek yol koşullarında yapılır. Firmalar, testlerinin büyük bir bölümünü kendilerine ait test sahalarında gerçekleştirir.
Bu test pistleri şehir dışında, askeri tesislere benzeyen güvenlik önlemlerinin alındığı yerlerdir. Pist, 24 saat güvenlik görevlileri ve kameralarla korunur. Casus fotoğrafçıların ağaçlara çıkıp yeni araçları görüntülememeleri için ağaçlar bile kontrol edilir.
Lüks spor otomobil üreticisi Porsche'nin de Avrupa'da buna benzer iki pisti var. 24 saat güvenliğin olduğu bu pistte, yeni modeller uzmanlar tarafından test ediliyor.
Duyduğuma göre, Porscheciler bu test sahasına giderken, ilginç bir kod kullanıyormuş. Hani askerlerin kullandıkları türden. Kıbrıs Barış Harekâtı'ndaki 'Ayşe tatile çıktı' gibi... Porschecilerin kullandığı gizli kod ise 'Lets go to Turkey', yani 'Hadi Türkiye'ye gidelim'miş.
Ne diyelim Porscheciler, casusları Türkiye ile kandırmanın bir yolunu bulmuş. Bu yazıdan sonra başka bir gizli kod bulurlar mı bilemem?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA