Türkiye'nin en iyi haber sitesi

UFUK SANDIK

AutoShow'un kaderi Cenevre'de belirlenecek

2006 yılında uluslararası statü kazanarak, Tokyo, Paris, Cenevre ve Frankfurt Otomobil Fuarları ile aynı kategoriye giren İstanbul Auto Show, uluslararası kimliğini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya.
Uluslararası Motorlu Taşıt Üreticileri Derneği'nin (OICA) takviminde 9-19 Ekim'de yer almasına rağmen, fuarı Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) ile birlikte düzenleyen CNR'ın Auto Show'un tarihini 28-29 Aralık olarak değiştirmesi, OICA'nın tepkisini çekti. OICA'nın bugün Cenevre'de gerçekleşecek toplantısında İstanbul Auto Show Fuarı da masaya yatırılacak. Ya İstanbul uluslararası takvimden tamamen çıkartılacak, ya da mevcut durum düzelene kadar uluslararası kimliği askıya alınacak.
Dışarıdan bakıl dığında küçük bir takvim değişikliği gibi görünse de, yaşanan bu kriz Türkiye için büyük prestij kaybı yaratacak. 'Türkler doğru dürüst iş yapamaz' diyenlerin ekmeğine yağ sürülecek. Uluslararası takvime girmek için verilen mücadele boşa gidecek.

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!
YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA