Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Avrupalı Beşiktaş

Schuster yine takımda rotasyona gitti. Bunu nasıl buluyorsunuz? 14. maçına da farklı 11 ile çıkan Bernd Schuster, Rapid Wien karşısında bence doğru tercihleri yaptı.
Ricardo Quaresma'nın çıkması takımı etkiledi mi?
Oyuna çok iyi başlayan Quaresma'nın çıkması Beşiktaş'ı mutlaka etkiledi. Quaresma gerçekten fark yaratan bir oyuncu. Sakatlığının bu maçtan öte ilerisi için takımı etkileyeceği kesin.
Beşiktaş'ın defansındaki sıkıntı sürüyor mu?
Bu maçta Beşiktaş'ın defansını sıkıntılı olarak görmedim. Ferrari-Toraman ikilisi bana göre çok büyük hatalar yapmadan oynadı. Hakan da oyun 2-1 devam ederken çok kritik kurtarışlar yaparak skorda etkili oldu.
Q7 kenara geldikten sonrası Guti daha çok ön plana çıktı mı?
Guti için oyunda başrol aldığını söyleyemeyiz. Dün akşam sahada fazla sorumluluk almayan bir Guti vardı. İki ara pasına rağmen çok etkili oynamadı. Bana göre orta sahanın başrol oyuncusu Fabian Ernst'ti. Ernst yine bir asist yaptı. Alman futbolcu iki haftadır kendi futbol kişiliğinden farklı, daha yaratıcı bir oyuncu kimliğine soyundu.
2'de 2 yapan Beşiktaş gruptan çıktı diyebilir miyiz?
Bence 6 puan Beşiktaş'ı bir üst tura çıkaracaktır. Porto ile grubun ilk iki takımı olur.
Beşiktaş'a galibiyeti getiren etkenler nelerdi?
Bana göre ikinci yarıdaki yükselen tempo ve temponun yükselmesiyle iki takım arasındaki kalite farkının ortaya çıkmasıydı. Gelen iki gol ve yakalanan pozisyonların hepsi Rapid Wien'in defansını çok önde kurmasından kaynaklandı.
Quaresma'nın yerine oyuna giren Holosko'yu nasıl buldunuz?
Holosko, Beşiktaş'ı çok rahat farklı skora götürecekken, vermediği paslarla Beşiktaş'ın 2-1 ile yetinmesine neden oldu. Tabii ki zaman zaman santrforlar bencil olmalı ama pozisyonda doğru seçimi yapmak da önemli.
Siyah-beyazlı takım Avrupa Ligi'nde nereye kadar gidebilir?
Gruptan rahat çıkacağını söylediğimiz Beşiktaş'ın bence bu oyun yapısı, anlayışı ve bu oyuncu kadrosuyla seyircisinin de arzuladığı gibi en azından bir çeyrek final yolunda olduğunu söyleyebiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA