Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Bir değişik 11 daha

Takımların ligdeki konumuna baktığımızda kesinlikle 3 puana ihtiyacı olan Beşiktaş'tı. Dün akşam oyuna baktığımızda yaratıcılıktan ve üretkenlikten uzak bir ilk yarı izledik. Top rakibe geçince her iki takım da savunmalarını kendi yarı sahalarında kurdular. Bu da temponun çok düşük olmasına yol açtı. Yüzde yüzlük tek pozisyonu Furkan'la yakalayan Kayserispor'du.O bölgede Furkan'a vuruş yaptırmak Beşiktaş savunmasının pozisyon almadaki zaafını gösteriyordu.
Schuster, Manisa maçının son bölümünde Onur'u oyuna soktuğu zaman "Bu genç oyuncuları 11'de her zaman kullanacak mısın ki oyuna sokuyorsun" diye bir eleştiride bulunmuştuk. Schuster bizi yanılttı ve Onur'u Kayseri karşısında ilk 11'de gördük. Ben hep genç ve yeni oyuncuların çok başarılı olmasını isterim. O gözle izledim Onur'u. Topla ilişkileri iyi fakat koşusu rahvan bir oyuncu gibi geldi bana. Dün akşamki performansı da vasatı aşamadı.
Schuster'e özellikle Holosko varken niye Onur seçimi yaptığını sorabiliriz.
Nihat Kahveci'yse çok etkisiz oyunuyla bir kez daha ilk 11 şansını çok kötü kullandı.

HOLOSKO'YU GEÇ DÜŞÜNDÜ
Oyunun ikinci yarısında ise temponun daha yükseldiğini, pozisyon bulma anlamında da Kayseri'nin bir adım önde olduğunu görüyoruz. Gerçi Beşiktaş da pozisyon buldu ama direkten dönen iki topuyla Kayseri, devrenin pozisyon galibiydi.
Bir de Schuster'in Holosko varken uzun süre oynamayan Fatih'i daha önce kullanması bana göre bir değişiklik yanlışıydı. Guti'yi ise 90 dakikanın bir bölümünde kullanmayı planlıyordu ki bu da son 30 dakika oldu. Fakat fiziki görüntüsüyle hazır olmayan ve başarılı olmaktan uzak bir Guti vardı sahada.
Biraz da ligde 20 puanı bulan Kayseri'den bahsetmek lazım. 90+1. dakikada da olsa golü kovalamaları ve sonunda bulmaları ligdeki yeri hak ettiklerini gösteriyor. Kayseri Zalayeta, Cangele ve Troisi gibi önemli eksiğine rağmen ligi sonuna kadar kovalayacak gibi görünüyor.
Beşiktaş'a gelince ise 3 hafta önce sorduğumuz 'acaba' sorusuna, liderin 10 puan gerisinde kaldıklarını düşünürsek olumlu bir yanıtları olmaması gerek.
Bundan sonra Beşiktaş'ın işi gerçekten zor ligde...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA