Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Oyunu çözen adam Alex

Maça çıktığınız zaman zirvenin 12 puan gerisindesiniz. Bu futbolcu için hiç de kolay bir psikoloji değildir... Fenerbahçe dün akşam böyle bir ortamda oynadı Sivasspor maçını. Kazanamadığında bu sezonun şampiyonluk hayallerini de yitirecekti sarı-lacivertliler.
İlk yarı Kadıköy'de geçmişte oynanan klasik maçlar gibi değildi. Genelde Fenerbahçe oyunun ilk bölümünde yüksek tempoyla oynar, pozisyonlar bulur ve istediği skoru yakalardı. Ama dün gece hiç de böyle olmadı. Sivasspor rakibinin gücünü kabul etmiş bir görüntüyle, oyun stilini 4-1-4-1 olarak oluşturmuştu. Maç içinde de yapacağı bir takım taktiksel manevralarla maçı kilitleme amacındaydı konuk ekip. Bu taktikle de ilk yarıda çok başarılı oldu. Oyunu orta saha mücadelesine çevirdi ve istediği gibi oynadı Sivasspor. İlk devrede gol pozisyonları da ancak ve belki de bütün maç boyunca olduğu gibi duran toplar sonucu geldi. Defanstan hücuma geçişte Emre'nin olmayışı, Gökhan Gönül'ün de ilk yarıda oyuna katkısının eksikliği ve Niang'ın da yine formsuz görüntüsü 0-0'lık devre sonucunun belirleyici faktörleri oldu. Caner-Andre Santos değişikliğine gelince... Brezilyalı oyunun pas bölümündeki başarısını savunmada gösteremese de Caner'den daha etkiliydi.

KAPTAN YİNE SAHNEYE ÇIKTI

İkinci yarı için çok daha farklı beklentilerimiz vardı ama Fenerbahçe'nin biraz tempoyu arttırmasının dışında yine Sivasspor'un istediği gibi giden bir maç izledik... Ta ki 77. dakikaya kadar. İşte o dakikada Fenerbahçe'nin geçmiş birçok maçında olduğu gibi oyunu çözen adam çıktı ortaya: Yani Alex...
Gerçekten Fenerbahçe için çok zor geçen bu maçı mükemmel bir frikik vuruşuyla takımının lehine çevirdi.
Belki de bu gol olmasa, ligde ilk yarının sonunda lider Trabzonspor'un beklemediği kadar uzağında kalacaktı sarı-lacivertliler.
Fenerbahçe bu galibiyetle Trabzonspor ile arasındaki farkı tekrar 9 puana indirdi ama bu oyun anlayışı devam edecekse ikinci yarı çok da parlak gözükmüyor sarı-lacivertliler için. Gerçekten Fenerbahçe'yi çok zor bir ikinci yarı bekliyor. Hakem Yunus Yıldırım da dün geceki maçta çok formda bir yönetim gösterdi ve 2010'u iyi bir şekilde kapattı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA