Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Avrupa'da daha başka

Şampiyonlar Ligi'nde farklı bir Trabzonspor var. Evet; dün akşam iyi oynayan, üretken bir Trabzon'dan bahsedemeyiz ama Lille'in belirlediği ve çabuk oyun ve tempoya ayak uyduran bir Trabzonspor vardı. Hızlı futbolu benimseyen Lille karşısında Trabzonspor geriye düşmesine rağmen mücadele anlamında istedikleri şeyleri yapabildiler. Oyun farklı karakterlerde de olsa tıpkı İnter maçında da olduğu gibi Şampiyonlar Ligi seviyesinde gerçekçi bir oyun tarzı var Trabzonspor'un. Tamamen bir tempo ve mücadele maçıydı. Pozisyon çok az ama sonuca gidiş vardı. Trabzonspor'un belki de yok denecek az pozisyonu var ama bana göre istediği sonucu alan (ki beraberlik dün akşamki oyunda iyi sonuçtu Trabzonspor için) bir Trabzonspor vardı. Grup maçlarında belli bir stratejiniz olmak zorunda. Trabzon için doğru sonuçtu.

TOLGA SONUCA ETKİ ETTİ
İkinci yarıda çabuk oynamak isteyen Lille karşısında daha çok topla oynayan Trabzonspor oldu. Savunma anlayışı açısından doğru işler yaptı Trabzonspor. Belki yediği golde Tolga'nın hatasından bahsedilebilir ama tek pozisyonda öyle bir kurtarış yaptı ki yine sonuçta etkili oldu.
Serkan'ı Celustka'nın gelişiyle daha önde izliyoruz ama koşu ve mücadelede var fakat beceri anlamında o bölgede eksik kalıyor.
Ligdeki performansını düşündüğümüzde Burak'ın yokluğu mutlaka önemli. Acaba Burak'la galibiyet gelir miydi? Onu da kestirmek çok zor.
Trabzonspor bence bu Avrupa'yı daha önde tutmalı. Şu andaki puan durumuna baktığımızda gruptan çıkmak hiç de zor gözükmüyor. Bu sene belki de bu yönden bakabilmeli Trabzonspor. Bir iç saha galibiyeti, Trabzonspor'u çeyrek finale doğru götürecektir belki de.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA