Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

İkinci yarıda döndü

GALATASARAY karşısında Beşiktaş'ın ilk yarıdaki planı klasik bir deplasman mantığındaydı. Yani top rakibe geçtiği zaman önde basmıyor, rakibi orta sahada karşılayarak burada kazanacağı toplarla çabuk atak deneyerek sonuca gitmeyi planlamışlardı. Ama ilk yarı boyunca bu planı uygulama şansı yaratamadılar. Galatasaray, Beşiktaş'a karşı çok fazla oyun üstünlüğü yaratamasa da duran toplardan iki gol bularak skoru ve oyunu kendilerine göre rahatlattılar.
Gelelim ikinci yarıya... İşte bu 45 dakikada Beşiktaş ilk yarıdaki stratejisini tamamen bir kenara bırakarak elindeki diğer hücumcular Holosko ve Mustafa Pektemek'i de oyuna alarak bu sefer rakibi bekleyen değil, oyunu ele alarak üstünlük sağlamak isteyen bir düşünce yapısına büründü. Skorun 2-2'ye gelişinde Beşiktaş'ın bu hamlesi kadar Galatasaray'ın da santrforlarını çıkarıp orta sahacılarla oyunu tutma düşüncesi de bence etkiliydi. Çünkü Galatasaray belki iki-üç tane net kontratak fırsatı buldu ama topa sahip olma düşüncesini gerçekleştiremedi.

TAM BİR FİNAL MAÇI OLACAK
Maça baktığımızda, gerçekten oyunu 2-0'dan çevirecek bir Beşiktaş performansı beklemiyorduk açıkçası... Ama gol dediğimiz şey, anlara bağlı olduğundan oyunu bu pozisyona getirebildi Beşiktaş... Siyah-beyazlılarda oyunu çevirirken öne çıkan oyuncular, son 30 dakikadaki etkinliği ve oyunu zorlayışıyla Quaresma ve etkili koşular yapan Holosko idi. Cenk'in de özellikle ilk golde hatası olmasına karşın yaptığı üç kurtarış var ki, skorun burada kalmasını sağladı.
Ben yarışın son maça kalacağını tahmin etmiyordum ama şimdi artık büyük bir futbol heyecanıyla tam bir Süper Final maçı izleyeceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA