Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Federasyon nerede?

Türkiye Futbol Federasyonu ile Galatasaray arasındaki gerilimi futbola biraz ilgi duyan herkes biliyor. Bu konuda Galatasaray yönetimini yayınladığı bildirideki üslup yüzünden eleştirdim. Sivas'ta Ümit Karan'ın pozisyonunda haklıydılar. Ondan sonra da canları yandı. Yine de kulübün internet sitesindeki yazıyı Galatasaray'ın etik anlayışına ben de pek yakıştıramadım.
Ancak G.Saray'ın sekiz gün içinde oynadığı iki Bordeaux maçı sırasında yaşananlar "Yönetime çok mu haksızlık ettim?" sorusunu kafamda uyandırdı.
Avrupa Kupaları'nda yoluna devam eden tek Türk takımıydı Galatasaray. Hala da öyle.
Peki; Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı veya yöneticileri bu takımın maçına gitmek zorunda mıdır? Çok önemli bir işleri vardır; futbolla ilgili çok önemli bir toplantıları vardır. Gidemeyebilirler.
Fransa'ya gelmelerini zaten hemen hemen kimse beklemiyordu. Ama Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olarak, yoluna devam eden tek Türk takımının maçını TV'den bile olsa izlemek yerine bir TV programının kutlama yemeğine katılmak bence büyük hata. Bu, "Galatasaray'ın Avrupa Kupası maçları benim umurumda değil. Seyretmem bile" demektir.
Sayın Mahmut Özgener benim için çok özel bir insandır. 30 yıla yakın dostluğumuz var. İlk Bordeaux maçı TV'den bile izlemeyerek ve bunu kamuoyuna göstererek büyük bir hata yaptı. İkincide bunu telafi edebilirdi. UEFA Asbaşkanı Sayın Şenes Erzik'in, Milli Takımlar Teknik Direktörü Sayın Fatih Terim'in olduğu tribüne Sayın Özgener de keşke gelseydi. Kavgayla, öfkeyle, inatla bir yere varılmaz. Sayın Erzik'in de bulunduğu bir ortamda Türk futbolunun patronu Özgener de olsaydı, inanıyorum ki Galatasaray Başkanı Adnan Polat ile bir şekilde sulh sağlanırdı. Önemli olan bu adımı atmaktı.

'ADET YERİNİ BULSUN'
Federasyon, maçtan sonra Galatasaray'ı internet sitesinden kutladı. Dün federasyonun sitesine baktım. Kutlama, ayrı bir haber olarak yapmamışlar. Şaşırdım. Galatasaray'ın Bordeaux'yu 4-3 yendiği maçın haberini açıyorsunuz, haberi dikkatle baştan sona okursanız, ortalarına saklanmış kutlamayı ve başarılar dileğini okuyabiliyorsunuz. UEFA'da her iyi sonuçta Türkiye'ye puan ve itibar kazandıran Galatasaray'a yapılmış kutlamayı "Adet yerini bulsun" diye yapılmış kabul ediyorum. Futbolumuzun kavgaya değil, hoşgörüye ihtiyacı var. Bunu da önce en tepedekiler göstermeli.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA