MALZEMELER
1 kilo dana kıyma
1 yemek kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı karbonat
Rendelenmiş soğan
İnegöl Köfte Nasıl Yapılır?
Büyük bir kasenin içerisine kıymayı alıp tuz ve karbonatı ekliyoruz. İyice yoğurduktan sonra yoğurduğumuz kıymayı hava almayan bir kabın içerisine koyup 12 saat buzdolabında bekletiyoruz. 12 saat geçtikten sonra buzdolabından kıymayı çıkartıp rendelediğimiz soğanlarla buluşturuyoruz. Yaklaşık 10 dakika yoğurduktan sonra İnegöl köftelere şekil veriyoruz. İnegöl köfte en güzel mangalda pişirilir. Fakat apartmanda yaşıyorsanız ve mangalınız yoksa tavada da pişire bilirsiniz. Tavanın dibine yağ koymadan köfteleri dizin ve iyice pişene kadar pişirin.
Afiyet Olsun.