Kerebiç malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
aldığı kadar un
4 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı maden suyu
İçine
100 gr ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı şeker
Arzuya göre
köpük helva veya reçel
veya marmelat
Kerebiç yapılışı
Hamur yoğuracağımız kaba sıvı yağı, maden suyunu, pudra şekerini ekleyip çırpalım. Azar azar un ekleyerek, eleyapışmayan kıvamda kulak memesi yumuşaklığında özlü bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerine nemli bez örtü 15 dk dinlendirelim. Bu arada kurabiyenin harcını hazırlayalım. Bir kaba iri dövülmüş cevizi, şekeri, tarçını ekleyip karıştıralım. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayalım. Hamurların içini işaret parmağı ile mümkün oldukça derin bir şekilde oyalım. Hamurların boşluğuna ceviz harcı koyup ağız kısmını büzdürerek kapatalıö. Hamurların bir tarafını kerebiç kalıbına bastırarak şekillendirelim. Kalıbın uç kısmına hafifçe vurarak hamurları kalıptan çıkaralım. Hamurları margarinle yağlanmış fırın kabına dizelim. Önceden ısıtılmış 190 derece ısılı fırında kurabiyeleri, üzeri açık pembe renk alana dek pişirelim. Kurabiyeleri köpük helvası ya da marmelat ile servis yapalım.