Malzemeler Yarım (500 gram) muz Yarım litre süt 1 tatlı kaşığı salep 1 çay kaşığı limon tuzu 2 su bardağı şeker (isteğe bağlı şeker oranı ayarlanabilir) Hazırlanışı Öncelikle muzumuzu ortadan ikiye bölelim. İçerisindeki siyah lifli dokuyu çıkartalım.(dondurmamızda herhangi bir siyahlık olmaması için.) Liflerini çıkarttığımız muzları, küp küp doğrayalım. Doğradığımız muzları işlem yapacağımız kabın içerisine alalım. Başka bir kaba şekerimizi ilave edelim ve içerisine sütümüzü karıştırarak ekleyelim. Karıştırdıktan sonra doğranmış olan muzları, salebi ve limon tuzunu ekleyelim. Kaşık yardımıyla karıştıralım. Karıştırdıktan sonra mikser ile karışımı ezmeye başlayalım. Dondurma buzluğa kaldırıldıktan sonra tam kıvamına gelene kadar 15 dakikada bir mikserle çırpın. Mikserle çırpılamayacak kıvama geldikten sonra bir yarım saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.