Malzemeler
• 1 lt su (~5 su bardağı)
• 2,5 su bardağı kırmızı mercimek
• 1 çorba kaşığı margarin
• 1 kuru soğan
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• 2 tablet et suyu
• 1 adet havuç
• 1 çorba kaşığı un
• Tuz
Üzeri İçin
- Kuru nane
- Kırmızı pul biber
- 1-2 dal maydanoz
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı
- Soğanı soyun ve küçük küçük doğrayın.
- Margarini bir tencerede eritin ve soğanı bu yağda kavurun.
- Soğanlar pembeleştiğinde, salça ve unu ekleyip karıştırın.
- Kırmızı mercimeği ayıklayıp yıkayın.
- Mercimek ve küçük doğradığınız havuçları tencereye ilave edin.
- Bir kaç kez karıştırdıktan sonra et suyu tabletlerini ve suyu ekleyin.
- Mercimek ve havuç yumuşayıp ezilinceye kadar pişirin.
- Piştikten sonra tuzunu ekleyin.
- Süzgeçten yada blender dan geçirin.
- Üzeri için tavada kızdırdığınız sıvıyağa çok az nane ve kırmızı pul biber ekleyip hafif kavurun.
- Çorbanın üzerine hazırladığınız bu kırmızı biberli yağı gezdirin.
- Maydanozları ince kıyıp çobanızın üzerine serpin.
- Limon eşliğinde sıcak servis edin.