Tutmaç Çorbası İçin Malzemeler:
Erişte için: Yarım su bardağı su
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı tuz
Çorba için:
6 su bardağı su, tuz
Terbiye için:
2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
Üzerine:
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
Kuru veya taze nane
Pulbiber
Tutmaç Çorbası Yapılışı:
ÖNCELİKLE erişte için derin bir kasede su ve yumurtayı çırpın.
Tuz ve un ilave edin.
Sert bir hamur elde edene kadar un ilave ederek, yoğurun.
Hazırladığınız hamuru 2 eşit parçaya ayırın ve üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin.
Dinlenmiş hamurları bir merdane yardımıyla açın.
Yufkaları 1 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin.
Şeritleri üst üste koyun ve küçük üçgenler olacak şekilde kesin. 6 su bardağı suyu bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın.
Kaynayınca tuzunu ayarlayın ve 1 su bardağı erişteyi ekleyip, pişmeye bırakın.
Diğer yanda terbiye için yoğurt ve yumurtayı iyice çırpın.
Erişte pişince yoğurtlu karışımı yavaşça ilave ederek, tahta bir kaşıkla karıştırın.
2 taşım daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
Üzeri için ince kıyılmış soğanı tereyağında soteleyin.
Nane ve pulbiber ilave edip ocaktan alın.
Çorbanın üzerine gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.