Kış aylarında hemen her evde her gün çorba pişer. Öyle ki birçok kişi çorba olmadığı zaman yemekten doymadan kalktığını veya içinin ısınmadığını söyler. Tabiki klasikleşmiş çorbalarımız mercimek, tarhana, ezogelin sevilen ve her evde pişen çorbalarımızdır. Bir de farklı tatlar tatmak isteyenlerin yaptıkları veya yapmayı öğrenmek istedikleri çorbalar var. Bunlardan biri de balık çorbası; Karadeniz bölgesine has bir stili olan bu çorbayı bu yazımızda sizler için hazırladık. İşte omega 3 kaynağı olan balık çorbası tarifi...
MALZEMELER
1 adet orta boy balık (kırlangıç,levrek ya da mezgit)
1'er adet havuç, patates ve soğan
1 adet yapraklı kereviz
1 diş sarımsak, 2 litre su
Yarım demet maydanoz
2 tatlı kaşığı tuz
1 adet limonun suyu
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı krema
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 çorba kaşığı tereyağı
YAPILIŞI
* Öncelikle balığı iyice bol suyla yıkamak gerekir.
* Daha sonra hazırladığımız sebzeler ve tuz ile birlikte suyun içinde haşlayın ve süzgeçten geçirin.
* Balığı soğumaya bırakın.
* Diğer tarafta hazırladığımız yumurta, limon, nişasta ve kremayı çırpın
* Bu karışımı, ılıttığınız balık suyuna dikkatlice katın. Karıştırarak kaynama noktasına getirin.
* Ayıkladığınız balıkları ilave edin.
* Eritilmiş tereyağı ve kırmızıbiberi çorbanın üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.