Ekşi Aşı Malzemeleri:
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet ayva
1 su bardağı domates sosu
1 yemek kaşığı biber salçası
4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Köftesi için;
2 su bardağı ince bulgur
1 yumurta
250 gr çiğ köftelik dana kıyma
1 yemek kaşığı biber salçası
2 su bardağı un
Kimyon
Tuz
İç harcı için;
400 gr dana kıyma
2 adet kuru soğan
Bir tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
Zeytinyağı
Kuru nane
Ekşi Aşı Yapılışı:
İç harcı için; Rendelenmiş soğanları ve kıymaları kavurun. Tuz, karabiber atınız. Ocaktan aldıktan sonra ince kıyılmış maydonoz ekleyip, soğumaya bırakınız.
Oruk köftelerinin dış yüzünü yoğurmak için bir tepsiye ince bulgur koyun. Tepsiye iki su bardağı ılık dökün ve kısa bir süre bekletin. Tuz, kimyon ekleyip ovun. Salça, un , yumurta, kıyma ilave edip yoğurun. Harçtan koparılan parçalardan ceviz büyüklüğünde köfteler yapın.
Suyla ıslatılan elde köfte işaret parmağıyla çevire çevire oyun. İç harcınızı içine koyun. Oruklar avuç içinde kavranarak tepesinden kapatılır.
Afiyet olsun.