TAVUKLU KURU MANTI MALZEMELERİ:
-4 adet tabuk but
-Tavuk suyu
Hamuru için;
-500 gr un
-1 yumurta
-Bir tutam tuz
-Aldığı kadar su
Üzeri için;
-1 yemek kaşığı tereyağı
-2 yemek kaşığı sıvı yağ
-Kırmızı toz biber
TAVUKLU KURU MANTI YAPILIŞI:
Düdüklü tencerede tavukları haşlayın.
Hamuru için un, yumurta ve tuz karıştırılır. Suyu da ilave edilerek hamur yoğurun. Hamur fazla inceltilmeden açılır ve küçük kareler kesin. Mantılar içleri boş, dört köşesi bir araya getirerek kapatın. Mantılar yağlanmış tepsiye dizilir ve 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirin.
Haşlanan tavuk etlerini didin.
Fırından çıkardığınız tepsinizin üzerinde sıcak tavuksuyunu ile iyice şişene kadar gezdirin.
Tereyağı- sıvıyağ eritip kırmızı toz biber eklediğimiz sosumuzu didiklediğiniz tavuklarla karıştırın ve tepsinizin ortasına yerleştirin. Tavuklu kuru mantınız servise hazırdır.
Afiyet olsun.