Tekirdağ köftesini yaparken et seçiminden köftenin yoğrulmasına kadar pek çok noktada hassas olunması gerekir. Zira Tekirdağ köftesinin yapımında dikkate alınması gereken pek çok püf nokta bulunuyor. Bu köfte en makbul yerinde yenir, ancak ev şartlarında da benzer bir lezzet yakalamak mümkün. Hadi o zaman buyurun tarifine, şimdiden elinize sağlık.
Malzemeler:
- 3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı irmik
- 2 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 350 gram köftelik kıyma
Yapılışı:
- Derin bir kabın içerisine kıymayı koyun. Üzerine soğan ve sarımsak rendeleyin.
- Kıymayla birlikte baharatları ve irmiği karıştırıp iyice yoğurun.
- Köfte harcınızı, hazır hale geldiğinizi düşündüğünüzde buzdolabında dinlenmeye bırakın. 2 saat kadar dinlenmesi yeterlidir.
- Köfte harcını buzdolabından alın, ufak parçalar kopartıp avucunuzda silindir şekli verin.
- Parçalara bir bıçakla parmak uzunluğunda kesik atın.
- Kızgın bir tavaya yağ koyup köfteleri pişirin.
- Köftelerden sonra biberleri ve domatesleri kızartın.
- Biber, domates ve köfteleri bir servis tabağında servis edin.