Yarım su bardağı Çotanak
Fındık Yağı
15 adet arpacık soğan
2 adet havuç
3 adet kırmızı biber
1 kg taze mantar
2 adet kabak
10 adet kiraz domates
4 diş sarmısak
2 adet kesmeşeker
Tuz
Kekik
Üzerine:
Yarım demet maydanoz
Çikolatalı milföy yapılışı:
Çotanak fındık yağı'nda, ayıklanmış arpacık soğanları ve halka şeklinde doğranmış havuçları pembeleşene kadar kavurun. ince kıyılmış kırmızı biberleri ilave edin. Mantarları, küp doğranmış kabakları ve tuzu katın. Sebzeler suyunu çekene kadar pişirin. Kiraz domates, ince kıyılmış sarmısak, kesmeşeker ve kekik ilave edip 1-2 defa çevirdikten sonra ocağın altını kapatın. Mantar soteyi servis tabağına alın. Üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.