Özellikle Hatay mutfağıyla özdeşleşmiş kömbe tarifi, hemen hemen Türkiye'nin her köşesinde rağbet görmektedir. Margarin, şeker, sıvı yağ, yoğurt, kömbe baharatı ve tarçın gibi malzemelerle hazırlanan kömbe tarifini mutlaka denemelisiniz. Yapımı çok kısa zamanınızı alacak kömbe tarifi mutfağınıza eşsiz kokular yayacak. Eşsiz lezzetiyle kömbe tarifi: Hatay kömbesi nasıl yapılır?
KÖMBE TARİFİ MALZEMELERİ
- 1 paket margarin
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı kömbe baharatı
- 1 tatlı kaşığı silme tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Üzeri için: Susam
KÖMBE TARİFİ YAPILIŞI
- Geniş bir kaba oda sıcaklığındaki margarini, sıvı yağı, yoğurdu ve suyu alıp iyice karıştırın.
- Ardından tarçın ve ceviz ekleyin.
- Son olarak elekten geçirilmiş un ve kabartma tozu ekleyip iyice yoğurun
- Hamurun her yerini susama bulayın ve hamura kömbe tahtasında şekil verin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
- Kömbeleri soğumaya alın.
- Kömbe tarifi hazır. Afiyet olsun…
KÖMBE TARİFİ KAÇ KALORİ?
Yaklaşık 120 gramlık bir porsiyon kömbe tarifi ortalama 338 kalori içermektedir.
Çıtır çıtır kıymalı börek tarifi: Pratik kıymalı börek nasıl yapılır? Lezzetli ve pratik kıymalı börek yapılışı
Pastane usulü kuru pasta tarifi: Kuru pasta nasıl yapılır?