Kabaran Hamur Kızartması İçin Malzemeler:
1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım çorba kaşığı tuz ( çok dolu olmasın.)
1 paket instant maya veya yarım paket yaş maya
1 adet yumurta
Alabildiği kadar un
Kabaran Hamur Kızartması Yapılışı:
Hamuru için olan malzemeleri un haric bir kaba alın karıştırın ve unu yavaş yavaş ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın,hamuru tezgahın üzerinde de iyice yoğurun hamur kıvamını bulunca hamuru kabına koyun üstünü streç folyo ile kapatın, kalın bir bezle örtün 1,5 veya 2 saat dinlendirin.( isterseniz 1 gece önceden yapıp buzdolabındada saklayabilirsiniz )
Hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapın bir tane bezeyi hafif unlayarak merdaneyle 1 cm kalındığında açın ( vaktiniz varsa 15 dakika dinlendirin ) pizza kesme bıçağı veya bıçakla karelere kesin bol kızgın yağda orta ateşte kızartın fazla yağı çeksin diye peçetenin üzerine alın ve servis yapın.
Afiyet Olsun.