Nasıl Yapılır?

Giriş Tarihi: 23.3.2016 17:16 Güncelleme Tarihi: 23.3.2016 17:34
Kereviz Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 750 gr. – 1 kg. kereviz
  • 3 adet havuç
  • 1 adet iri soğan
  • 1 çay bardağı bardağı zeytinyağı
  • 1 adet büyük patetes
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 su bardağı portakal suyu
  • Tuz

Hazırlanışı

  • Kerevizleri ayıklayın ve küp küp doğrayın, pişirme işlemine geçene kadar belirttiğim gibi unlu suda bekletin.
  • Soğanı yemeklik doğrayın ve tencereye alın, şeker, zeytinyağı ve tuz ilave ederek pembeleşene kadar kavurun
  • Pateteslerin kabuklarını soyduktan sonra kerevizler gibi doğrayın.
  • Havuçları soyun ve enine doğrayın.
  • Pembeleşen soğana havuçları ilave edin ve 1-2 dakika kavurun.
  • Daha sonra kereviz ve patatesleri ilave edin. 1-2 kez karıştırın ve 2 su bardağı portakal suyunu ilave edin.
  • Yüksek ateşte 1 taşım kaynatın ve ocağı en kısığa alarak kerevizler yumuşayana kadar pişirin.
  • Kerevizleri 1 gece dolapta bekletirseniz lezzeti dahada güzel olacaktır.
  • Soğuk olarak servis yapın.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Kereviz Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN