Nasıl Yapılır?

Giriş Tarihi: 23.3.2016 17:37 Güncelleme Tarihi: 23.3.2016 17:38
Patates Musakka Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 4 adet büyük boy patates

Kıymalı harç

  • 500 gr kıyma
  • 2 adet domates
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 yemek biber salçası
  • Nane, karabiber, pul biber, kekik, tuz

Hazırlanışı

  • Patatesleri halka halka doğrayıp kızartıyoruz. Daha sonra kıymalı harç için olan tüm malzemeleri yemeklik doğrayıp bir tencereye yada tavaya alıp suyunu salıp hafif çekene kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  • İlk olarak bir dilim patates daha sonrada bir yemek kaşığı harçtan koyuyoruz. Tekrar patates koyuyoruz. Bu şekilde patates ve harç bitene kadar devam ediyoruz. Biraz su ve bir yemek kaşığı kadar domates salçasını karıştırıp yemeğin hafif üzerini geçecek kadar döküyoruz. Üzerini folyoyla kapatıp 200 derecede suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine bolca ince kıyım maydanoz serpip servis ediyoruz, afiyet olsun.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Patates Musakka Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN