Zeytinyağlı Çalı Fasülye İçin Malzemeler:
-1 kilogram çalı fasulye,
-2 adet orta boy kuru soğan,
-2 adet domates,
-1/2 su bardağı sıvıyağ,
-1 çay kaşığı tozşeker,
-Yeterince tuz ve su,
-İsteğe göre; 2 diş kıyılmış sarımsak.
Zeytinyağlı Çalı Fasülye Yapılışı:
-Fasulyeleri yıkayıp kılçıklarını aldıktan sonra, uzunlamasına üçe veya dörde bölün.
-Tencereye sıvıyağı koyup, ince kıydığınız soğanları ilave ederek, pembeleştirin.
-Çalı fasulyeleri de tencereye ilave edip 5 dakika kavurduktan sonra, ağzı kapalı olarak 10-15 dakika daha pişirin.
-Kabuklarını soyup kuşbaşı kestiğiniz domatesleri de ilave edip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra, sarımsakları, yeterince tuzu, tozşekeri ve 1 su bardağı kadar sıcak suyu ilave edip, ağzı kapalı olarak pişirin.
-Pişerken ağzını yağlı kağıt ile kapatırsanız, hem daha çabuk pişer, hem de rengi açık olur.