Nasıl Yapılır?

Giriş Tarihi: 17.3.2016 10:11 Güncelleme Tarihi: 17.3.2016 10:11
Sütlaç Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • ½ su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı su
  • 5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 + 1/3 su bardağı toz şeker

Hazırlanışı

  • Nişasta, pirinç unu, vanilya ve şekeri bir kapta karıştırın, içerisine sütü yavaş yavaş ekleyerek homojen bir kıvam alıncaya kadar çırpın.
  • Pirinci ayıklayın ve 1,5 bardak suda haşlayın, suyunu çekip yumuşayınca hazırladığınız sütlü karışımı pirince ekleyin ve kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırın.
  • Sütlaçı kâselere paylaştırarak fırın tepsisine koyun ve biraz ılımasını bekleyin.
  • Fırın tepsisine kâselerin yarısına gelinceye kadar su ilave edin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar 15-20 dakika pişirin ve soğuk servis edin.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Sütlaç Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN