BÜLBÜL YUVASI TATLISI MALZEMELERİ:
250 gram oda sıcaklığında margarin
1 adet yumurta (sarısı içine, akı üzerine)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Aldığı kadar un
Üzerine: Ceviz
Şerbeti için:
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
Çeyrek limon
BÜLBÜL YUVASI TATLISI YAPILIŞI:
Öncelikle şerbeti için tozşeker, su ve limonu bir tencerede kaynatın. Limon dilimini içinden alın ve soğumaya bırakın. Yoğurma kabına margarin, yumurta sarısı ve yoğurdu koyup, yoğurun. Kabartma tozu, rendelenmiş limon kabuğu ve un ilave edip, kulak memesinden daha sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan bezeler koparın ve her bezeyi 1 parmak kalınlığında ve yemek tabağı büyüklüğünde açın. Daha sonra çay bardağının ağız kısmıyla yuvarlaklar kesin. Kestiğiniz yuvarlak hamurların yarısının ortasını şişe kapağı ile kesin. Daha sonra bir yuvarlak, bir ortası delik yuvarlak hamuru aralarına yumurta akı sürerek üst üste koyun. Ortasına tam ceviz yerleştirin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine gezdirin. Tatlı şerbeti çektikten sonra servis yapın..