KATMER TATLISI MALZEMELERİ:
3 adet yufka
1 su bardağı ceviz
3 çorba kaşığı tozşeker
200 gram kaymak
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı bal
Kızartmak için:
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Şerbeti için:
2 çay bardağı tozşeker
2 çay bardağı su
KATMER TATLISI YAPILIŞI:
Ceviz ve şekeri karıştırıp robotta ince çekin. Yufkalardan birini tezgaha yayıp üzerine bıçağın ucu ile minik tereyağı parçaları sürün. Üstte ve altta kalan uçlarını ortaya doğru katlayın. Cevizli-şekerli karışımdan üzerine serpin ve kaymak parçaları koyun.
Yufkanın sağında ve solundaki parçaları da ortaya doğru katlayın. Yeniden ceviz-şeker ve kaymak koyup tekrar katlayın. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya çok az yağ koyup katmeri arkalı önlü kızartıp arzunuza göre dilimleyin.
Şeker ile suyu karıştırıp 5 dakika kaynatın ve şerbeti hazırlayın. Katmerin üzerine dökün ve servis tabağına alın.
Üzerine bal gezdirip kaymak eşliğinde ılık olarak servis yapın.