Türkiye'nin en iyi haber sitesi

i Tarifi - Ananas Reçeli Nasıl Yapılır?

Mükemmel bir lezzete sahip olan i, kahve ve kızarmış ekmek eşliğinde yiyebileceğiniz ve tatlılarınız da marmelat olarak kullanarak ananas tadını doyasıya alabileceğiniz özel tariflerden biridir.

Giriş Tarihi: 27.2.2017 14:40
Ananas Reçeli Tarifi - Ananas Reçeli Nasıl Yapılır?

MALZEMELER:

1 kilo

Yarım limon

1 kilo toz şeker

YAPILIŞI:

1. yapımında kural çok basittir. Genellikle meyve reçellerinde 1 kilo meyveye bir kilo şeker kullanılır. Ananas reçelinde de ölçüler aynıdır. Tercihe göre daha az şeker de kullanılabilir.

2. Ananasları hazır soyulmuş halde satın alıp eve getirdikten sonra, küçük küpler halinde doğrayın.

3. Derin bir tencere içerisine ananasları koyun ve üzerini şeker ile kaplayın.

4. Bir saat boyunca ananasları şeker içerisinde bekletin. Bu sayede ananaslar şekerle harmanlanıp sulanmaya başlayacaktır.

5. Ananasları şekere yatırdıktan bir saat sonra ocağa koyun ve orta ateşte kaynamasını bekleyin.

6. Kaynamaya başlayan ananas reçelinin altını kısın ve üzerinde biriken köpükleri sıyırın.

7. Yarım saat kadar kaynayan ananaslar reçel kıvamını almış olacaktır.

8. Ocağın altını kapatmadan önce limon suyunu da ilave edin ve bir taşım kaynatın.

9. Reçeli ocaktan aldıktan sonra, kavanozun içerisine reçelinizi kepçe yardımı ile dökün.

10. Kavanozun kenarına taşan reçelleri kuru bir bez ile silin.

11. 10 dakika kaynamış suda bekleyen kavanoz kapağı ile reçel kavanozunun ağzını sıkıca kapatın.

12. Kavanozu ters çevirin ve soğuması için bir kenara alın.

Hazırlamış olduğunuz ananas reçeliniz serin, kuru ve karanlık bir ortamda 4 aya kadar muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.

BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Ananas Reçeli Tarifi - Ananas Reçeli Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN