MALZEMELER:
1 kilo hünnap
1 buçuk kilo toz şeker
1 bardak su
Yarım yemek kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
1. Hünnapları öncelikle bol suda yıkayın. Bu meyveyi kabuklarını soyarak veya kabuklu haliyle de reçel yapabilirsiniz. Tercih sizlere kalmıştır.
2. Hünnapların hepsini küçük elma dilimleri şeklinde doğrayın.
3. Doğramış olduğunuz hünnapların hepsini reçel tenceresi içerisine koyun ve üzerine toz şeker ilave edin. Bir gece buzdolabında bekletin.
4. Ertesi sabah buzdolabından çıkarmış olduğunuz reçel tenceresi içerisindeki hünnaplar şekeri çekerek sulanmış olacaktır.
5. Reçel tenceresini ocağın üzerine alın ve suyu da ilave ederek, orta ateşte kaynamaya bırakın.
6. Kaynamaya başlayan hünnap reçelinizin üzerinde oluşan köpükleri sıyırın ve kısık ateşte pişirmeye devam edin.
7. Ağır ağır fokurdayan hünnap reçeliniz koyu bir kıvama ulaşınca, içerisine limon suyunu ilave edebilirsiniz.
8. Reçeliniz limon suyu ile yaklaşık 5 dakika kadar kaynayınca, ocağın altını kapatarak, reçel tenceresini ocaktan alabilirsiniz.
9. Kaynamış suda beklettiğiniz sterilize kavanozu kurulayın ve reçelinizi dikkatlice içerisine dökün.
10. Reçel kavanozunun ağzını güzelce kapatın ve kavanozu ters çevirdikten sonra, soğuması için mutfağın bir kenarına alın.
11. Yaklaşık bir gün sonra, hünnap reçelinizi serin ve kuru bir ortama alarak muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.