MALZEMELER:
1 kilo kuşburnu
1 kilo toz şeker
Yarım limon
Su
YAPILIŞI:
1. Taze kuşburnu meyvelerini ikiye bölerek içlerinden çekirdeklerini çıkarın.
2. Temizlemiş olduğunuz kuşburnu meyvelerini su altında güzelce yıkayın.
3. Eğer marketten dondurulmuş kuşburnu aldıysanız, hazır temizlenmiş olacağından ılık su altına tutmanız yeterli olacaktır.
4. Temizlenmiş olan kuşburnu meyvelerini yeteri miktar su eşliğinde 20 dakika haşlayın.
5. Kuşburnu meyveleri yumuşamış olacaktır. Suyunu süzün ve kuşburnu tanelerini süzgeçten geçirin.
6. Eğer taneli kuşburnu reçeli istiyorsanız, kuşburnu meyvelerini haşladıktan sonra süzgeçten geçirmenize gerek yoktur.
7. Kuşburnunu reçel tenceresine alın. İçerisine şeker ve limon suyunu ilave edin.
8. Ocağı orta ateşe getirerek kuşburnu reçelinizi yaklaşık 10 dakika boyunca kaynatın.
9. Reçeliniz istediğiniz kıvama gelince ocaktan alın. Kuşburnu reçelini uzun süre kaynatırsanız C vitamini değeri çok fazla yok olur. O nedenle, uzun süre kaynatmaktan kaçının.
10. Kuşburnu reçelini temiz kavanozlara dökün ve kapağını kapatarak ters çevirin.
11. Kavanoz kapağını 10 dakika kaynamış suda beklettikten sonra kapatırsanız, kavanozun içerisine hava girmesi imkansız olacaktır.
Soğuyan kuşburnu reçelinizi kuru, nemsiz ve serin bir ortamda muhafaza etmeye özen gösterin. Buzdolabında da saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.