MALZEMELER:
10 adet acı biber
5 adet kapya biber
3 su bardağı toz şeker
1 bardak su
1 yemek kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
1. Kırmızı acı biberleri ve kapya biberleri güzelce yıkadıktan sonra ikiye bölerek çekirdeklerini temizleyin.
2. Biberlerin hepsini küçük küpler halinde doğrayın.
3. Acı biberlerin ve kapya biberlerin hepsini bir tencereye alın ve üzerini toz şeker ila kaplayın.
4. Yaklaşık olarak 3 saat şekere yatırdığınız biberlerin üzerine su dökün ve ocağa koyun.
5. Biberleri orta ateşte ara sıra karıştırarak kaynatın.
6. Reçelin üzerinde oluşan kırmızı köpüğü tahta kaşık yardımı ile sıyırın.
7. Reçel 40 dakika boyunca kaynadıktan sonra kıvamını kontrol edin.
8. Eğer reçeliniz kıvamını almışsa, limon suyunu ilave ederek bir taşım daha kaynatın.
9. Acı biber reçelinizi ocaktan alın ve önceden hazırlamış olduğunuz steril kavanozun içerisine kepçe ile yavaşça dökün.
10. Kavanozun üzerinde yarım parmak boşluk kalsın ve ağız kısmındaki reçelleri bezle silin.
11. Bir süre kaynamış suda bekleyen kavanoz kapağı ile reçel kavanozunu kapatın ve ters çevirerek soğumaya bırakın.
Hazırlamış olduğunuz acı biber reçelini 12 saat sonra serin ve kuru bir ortama alarak muhafaza edebilirsiniz. Buzdolabında da saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.