Ekranların takip edilen yarışma programı 2020 MasterChef Türkiye'nin ekranlara gelen bugünkü bölümünde Mehmet, Danilo ve somer şefler yarışmacılardan pavlova tatlısı istedi. Bu tatlının yapılışını ve öğrenmek ve sevdikleriyle paylaşmak isteyenler Pavlova tarifi nedir, tatlısı nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? sorularının yanıtlarını merak ediyor. Peki, Pavlova tarifi nedir, tatlısı nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? İşte tüm detaylar…
PAVLOVA TARİFİ! PAVLOVA TATLISI NASIL YAPILIR, GEREKLİ MALZEMELER NELERDİR?
MALZEMELER
- 6 yumurta beyazı
- Bir tutam tuz
- 120 gr pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1 çay kaşığı beyaz üzüm sirkesi
- 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
Kakuleli creme patisserie malzemeleri
- 3 yumurta sarısı
- 500 ml süt
- 60 gr buğday nişastası
- 1 paket şekerli vanilin
- 30 gr tereyağ
- 100 ml çırpılmış krema
- Yarım çay kaşığı toz kakule
Süslemek için
- Frenk üzümü
- Yaban mersin
- Ahududu
- Böğürtlen
- Taze fesleğen
- Çarkıfelek meyvesi
- Çilek
- Kahveli draje
PAVLOVA TATLISI NASIL YAPILIR?
- Bir kase içinde yumurta beyazlarını mikser ile çırpmaya başlayın, şekeri eklemeye başkayın, bir anda hepsini değil de 3-4 parça halinde ağır ağır ilave edin. Şeker kristalleri kaybolup katı, parlak bir hale gelene dek karıştırın. Ardından mısır nişastası, vanilyayı ve sirkeyi ekleyip bir spatula ile karıştırın.
- Tepsinize yağlı kağıt serin ve yaptığınız harcı ortasına dökün, dilediğiniz şekli kabaca verin. Önceden ısıttığınız fırına verilmeye hazır!
- Fırını önceden 120 dereceye ayarlayın. Pavloyayı koydukyan sonra 12-15 dakika 120 derecede pişirin.
- Dışı kabuklandığında fırını 100 dereceye getirin. Bu şekilde 40 - 50 dakika pişirin.
- Fırının kapağını açık tutarak kurutun.
- Kenarları toplu ve pişmiş gibi durana dek, yaklaşık 1 saat 15 dakika boyunca pişirin. Kremayı pudra şekeri ve vanilya ile çırpın ve harcınızı hazırlayın.
- Fırından çıktıktan sonra krema ile güzelce çevreleyin, üstünü meyveleriniz ile süsleyin. Pavlova tatlısı servise hazır.
PAVLOVA TATLISI HİKAYESİ NEDİR?
Pavlova tatlısı, hem Yeni Zelanda'nın hem de Avustralya'nın sahip çıktığı bir tatlıdır. Araştırmalara göre 1926 yılında dünya turnesine çıkan kuğu edalı balerin Anna Pavlova'ya sunmak üzere tasarlanan zarif ve hafif bir tatlı tarifi pavlova. Farklı araştırmacıların dediğine göre de Avustralyalı şef Bert Sachse'nin bir doğum günü için tasarladığı, "Pavlova kadar hafif bir tatlı" diye lanse ettiği beze bazlı, kremalı bir tatlıdır. Her iki rivayete göre de adını balerin Anna Pavlova'dan alır tatlı.