Adı ile olduğu kadar tadı ile dikkatleri üzerine çeken magnolia tatlısı, son dönemlerin rağbet gören tatlılarından birisidir. Bebe bisküvisi ile muhallebinin nefis karışımı ile ortaya çıkan bu tatlı, nispeten hafif olması ile de tercih edilmektedir. Bu doğrultuda, evde bu tatlıyı yapmak isteyen vatandaşlar 'Nefis magnolia tatlısı nasıl yapılır?' sorusuna yanıt aramaktadır. Gerçek ve çilekli magnolia tatlısı tarifi, yapılışı ve malzemeleri haberimizde!
MAGNOLİA TATLISI NASIL YAPILIR?
Sofralarında bu lezzete yer vermek isteyen ve yapılışı hakkında 'Magnolia tatlısı nasıl yapılır?' sorusu ile bilgi edinmeye çalışanlar doğru yerdeler.
GERÇEK MAGNOLİA TARİFİ VE MALZEMELERİ
Çilekli ve magnolia tarifi, malzemeleri şu şekildedir:
- 1,5 paket bebe bisküvisi ya da burçaklı bisküvi
- Muz, Çilek
MUHALLEBİSİ İÇİN:
- 1 lt süt
- 2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday)
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 kutu süt kreması
MAGNOLİA TATLISI YAPILIŞI
Evde yapabileceğiniz lezzetli magnolia tatlısı yapılışı:
- Öncelikle muhallebisi için bir tencereye süt, nişasta, un ve şekeri ekleyerek iyice çırpın.
- Topaklanmaması için dilerseniz nişasta ve unu başka bir kâsede biraz süt ile pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırıp daha sonra sütün içine katıp çırpabilirsiniz.
- Tencerenizi kısık ateşte, koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebinizi ocaktan aldıktan sonra 1 paket şekerli vanilini ve bir kutu süt kremasını ekleyin ve mikserle iyice çırpın. Muhallebiniz hazır.
- Muzu ve çileklerinizi şekilli olarak kesin. Ayrıca bisküvilerinizi rondodan geçirin ve sunum için hazırlayın.
- Sunum yapacağınız kâselerin içlerine bir kat muhallebi, bir kat çilek ya da muz, bir kat bisküvi şeklinde sıralayarak servisinizi yapabilirsiniz.