Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

'Ketçaplı Kuru'ya destek

Geçen hafta Show TV'nin yeni komedi dizisi Canım Babam'ın fazla Amerikanvari olduğundan dem vurup bu yeni sitcom için "Ketçaplı Kuru Fasulye" benzetmesi yapmıştım. Okurumuz Ayşegül Eren de bu konuda bana hak verenlerden. Ama onun eleştirisi, benimkinden çok daha detaylı:
"Yüksel Bey, kuru üstü ketçap benzetmeniz oldukça hoş, katılıyorum. Aslında ekranlardaki dram dozu oldukça ağır kaçmış diziler nedeniyle bir süredir aktif takip ettiğim tek dizi Gönülçelen.
Canım Babam'ı hevesle bekliyordum. Hem Mehmet Aslantuğ'u, hem de Özge Özberk'i önceki işlerinden dolayı oldukça beğenirim. Ancak ilk bölümde gördüm ki; bu senaryonun tez elden Türkleştirilmesi gerekiyor. Yoksa sanırım fazla devam edemez.
Evin babasının Cansu'ya davranışları çok kabaydı. Biz Türkler bazen kan bağı ya da evlilik bağı olan akrabalarımıza kaba davranıyoruz. Ama daha önce hiç tanışmadığımız, hakkında hiçbir fikir sahibi olmadığımız birine özellikle de bir kadına karşı bu kadar kaba olmayız, evimizden kovmayız, lakaplar takmayız.
Özellikle de bir doktorun bunu yapması rahatsız edici. Komedi unsuru olmaktan da çok uzak. Yeşim Ceren Bozoğlu'nun canlandırdığı karakter gereksiz, asap bozucu ve komik değil. Tatlı Hayat şimdiye kadar en çok beğendiğim sitcom'du. O da bir Amerikan dizisinden uyarlamaydı. Ancak karakterler ve ilişkiler Türkleştirildiği için yadırgamadık. İhsan Bey o kadar bizdendi ki; onun Menekşe'yi terslemesine güldük. Onları bağrımıza bastık..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA