Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞENGÜL BALIKSIRTI

Bebeklik günleri

Anadolu yakasının yeni alışveriş merkezlerinden Buyaka'da muhteşem bir sergi var. E-bebek tarafından gerçekleştirilen 'Bebek Ürünleri Sergisi'nden söz ediyorum.
Alışveriş merkezine giren herkes, mağazaların indirim büyüsüne kapılmadan burada vakit geçiriyor ve yüz yıllık 'çocuk' tarihinde yolculuk yapıyor.
Bebek ürünlerinin bir asırlık gelişimini gözler önüne seren sergide bebek arabaları, mama sandalyeleri, biberonlar, beslenme aletleri var.
1928 senesinde eski Türkçe ile yazılmış ilk bebek sağlık gelişim ve beslenme kitabı var... Mercedes tarafından 1965 yılında çocuklar için tasarlanmış oto koltuğu...
Ve daha neler neler.

TARİHİ GEÇİT GİBİ
Parçaların hangi tarihte yapıldıkları, kime ait oldukları yazıyor. Sonra eskilerden bebeklik fotoğrafları... Yıkılan, dağılan yalılardan çıkarılmış parçalar... Resmen bir tarih önünüzden akıp gidiyor. O günlerin bebeklerinin bugün hayatta olup olmadıklarını merak ediyor ve tabii kendi bebekliğinizi düşünüyorsunuz.
Yolunuz düşerse çocuğunuzla birlikte bu sergiye gidin ve bugün hayatın hem anneler, hem de çocuklar için ne kadar kolay ve konforlu olduğunu görün.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA