Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Kelebeğin Rüyası' için kritik viraj

'Kelebeğin Rüyası'nın bütçesi için 15 milyon-26 milyon TL arasında rakamlar telaffuz ediliyor. Bütçeye tanıtım masrafları da dahil edilince farklı rakamlar çıkıyor. 346 kopyayla vizyona giren filmin ilk üç günlük izleyici sayısı ise 430 bin.
430 bin; bir drama filmi için iyi ama bütçe dikkate alındığında ise düşük bir açılış.
Dananın kuyruğu ikinci haftada kopar. Genelde medyada çıkan eleştiriler iyi; eğer film izleyiciden de tam not aldıysa fısıltı gazetesi devreye girer ve gişede patlama yaşanır.

ŞİMDİ RÖPORTAJ VAKTİ
Genelde bir film vizyona girmeden iki hafta önce röportajlar çıkmaya başlar. BKM farklı bir taktik izleyip, önce filmin izlenip seyirci ve yazarlar arasında konuşulmasını istedi.
Bir ay öncesinden billboard'larla tanıtım yapılması, dillere destan galalar düzenlenmesinin amacı da filme dair görkemli bir havanın yaratılmasıydı.
Bu görkem yaratıldı lakin,
430 bin seyirci benim beklentimin altında.
Şimdi BKM için kritik viraja giriliyor. Bu hafta sonu röportajlar devreye girecek mi, girmeyecek mi? Bence röportajlara başlanmalı. Eğer röportajlar gecikirse, filmin medyadaki konuşulma temposu düşer.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA