Afyonkarahisar'da geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran Devlet Hastanesi merkezli uyuşturucu soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. İlk operasyonun ardından sürdürülen soruşturma kapsamında elde edilen yeni bilgiler doğrultusunda ekipler yeniden harekete geçti. Sabah saatlerinde çok sayıda polisin katılımıyla gerçekleştirilen baskınlarda, aralarında doktorların ve tıbbi sekreterlerin de bulunduğu yaklaşık 15 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.
SORUŞTURMA TEMMUZ 2025'TE BAŞLADI
Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü'ne ulaşan ihbarlar üzerine Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kapsamlı bir çalışma başlatıldı. Ekiplerin gerçekleştirdiği teknik ve fiziki takip çalışmaları sonucunda, bazı narkotik ilaçların doktorların imzalarının taklit edilmesi suretiyle yasa dışı yollarla temin edildiği ve daha sonra üçüncü şahıslara satıldığı yönünde bulgulara ulaşıldı. Soruşturmanın derinleştirilmesi üzerine aralarında Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde görev yapan doktorlar, tıbbi sekreterler ve temizlik görevlilerinin yanı sıra galericiler, iş insanları ve sanayici esnafının da bulunduğu toplam 18 kişi gözaltına alındı.
DOSYA 2. AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NE TAŞINDI
İlk operasyonun ardından soruşturma adli sürece taşındı. Şüpheliler hakkında Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma, sağlama, dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik" suçlamaları kapsamında iddianame hazırlandı. Hazırlanan iddianame Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken, dosya kapsamında yargılamaların devam ettiği öğrenildi. Ancak soruşturmanın ilk operasyonla sınırlı kalmadığı ortaya çıktı.
SANIK İFADELERİ İKİNCİ OPERASYONU GETİRDİ
İlk soruşturma kapsamında elde edilen sanık ifadeleri ile ele geçirilen dijital materyallerin savcılık tarafından detaylı şekilde incelenmesi sonrasında dosyada yeni bağlantılara ulaşıldığı belirtildi. Elde edilen yeni bilgiler doğrultusunda soruşturmayı genişleten savcılık, ikinci dalga operasyon için düğmeye bastı. Bu kapsamda ekipler tarafından sabahın erken saatlerinde eş zamanlı baskınlar gerçekleştirildi. Çok sayıda polisin katıldığı operasyonlarda, ilk soruşturmadaki iddialarla bağlantılı olduğu değerlendirilen yaklaşık 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında yine doktorlar, Devlet Hastanesi çalışanları ve iş insanlarının bulunduğu bildirildi. Şüpheliler, işlemleri yapılmak üzere emniyete götürülürken soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü öğrenildi.
GÖZLER SORUŞTURMANIN YENİ BAĞLANTILARINDA
İkinci dalga operasyonla birlikte geçtiğimiz yıl başlayan soruşturmanın kapsamı daha da genişlemiş oldu. Özellikle ilk dosya kapsamında ele geçirilen dijital materyaller ile sanık ifadelerinin yeni operasyonun temelini oluşturduğu belirtilirken, gözaltına alınan şüphelilerin vereceği ifadelerin soruşturmanın seyrini belirlemesi bekleniyor. Şüpheliler hakkında "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma, sağlama, dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik" suçlamaları kapsamında işlem yapıldığı öğrenildi.