Ağrı'nın Patnos ilçesinde etkisini artıran kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Tutak–Patnos kara yolunun Dudak mevkiinde ulaşım kısa süreliğine durdu. Özellikle zincirsiz ve kış lastiği bulunmayan tır ve ağır tonajlı araçlar yolda kaldı. Gece saatlerinden itibaren şiddetini artıran kar ve buzlanma sürücülere zor anlar yaşatırken, uzun araç kuyrukları oluştu. Güvenlik gerekçesiyle trafik kontrollü olarak durduruldu.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Karayolları ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışmalarını hızla başlattı. Yoğun çalışmaların ardından yol yeniden ulaşıma açılırken, mahsur kalan tırlar güvenli alanlara yönlendirildi. Yetkililer, sürücüleri zincir, kış lastiği ve dikkatli seyir konusunda uyardı.
Öte yandan Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi ile Van'ın Çaldıran ilçesini birbirine bağlayan ve sık sık olumsuz hava şartlarıyla gündeme gelen Tendürek Geçidi'nde de kar ve tipinin etkili olmasıyla ulaşım aksadı. 2 bin 400 rakımlı Somkaya köyü mevkiinde çok sayıda tır yolda mahsur kaldı. Karayolları ekiplerinin yoğun çalışması ve mahsur kalan araçların kurtarılmasıyla geçitte ulaşım yeniden normale döndü. Yol kenarında kalan bazı tırların kurtarma çalışmalarının ise sürdüğü öğrenildi.

Zor şartlar altında yolda kalan sürücülere Türk Kızılayı da destek verdi. Kızılay Doğubayazıt Şubesi ekipleri, bölgeye giderek tır sürücülerine kumanya dağıttı. Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı'nın koordinasyonunda il genelinde yollarda mahsur kalan sürücülere yardım ulaştırıldığı bildirildi.
Kar yağışının etkili olduğu bir diğer ilçe Eleşkirt'te ise köy yolları için seferberlik ilan edildi. İlçe Özel İdaresi ekipleri tarafından kapanan Ramazanköyü, Çatkösedağ, Gözaydın, Hayrangölü, Çetinsu, Pirabat, Türkeli, Çatalpınar ve Eyüp Komu köy yolları yapılan çalışmalarla yeniden ulaşıma açıldı.
Polis ve jandarma ekipleri de hem Tendürek Geçidi'nde hem de il genelinde denetimlerini artırarak sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

