Bir aile şirketi olarak uzun yıllar gıda sektörünün öncü kuruluşlarından biri olarak faaliyetlerini sürdüren Seğmen, Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki mevcut 16 bin metrekare üzerinde, 10 bin ton kapasiteli reçel, bal, aseptik mamüller üretim tesisine ilave, yine aynı sanayi bölgesinde, 32 bin metrekare arazi üzerinde kurulu 15 bin metrekarelik üretim alanında 20 bin ton kapasiteli yeni bal tesisini faaliyete geçirdi.
ANALİZ UZMANLARCA YAPILIYOR
Yılların üretim tecrübesini, son teknoloji ile birleştirerek kurduğu yeni tesisinde iki bal pastörize hattı kuran Seğmen, bal ön hazırlama sistemini de otomasyonlu hale getirdi. Üretim hatları sonuna kurulan robot sistemleri ile de tüm üretim ve ambalajlama hatları otomasyonlu hale getirildi. Müstahsilden doğrudan alınan balların, tesislere girmeden tüm analizleri tesiste yapılabiliyor. Bununla ilgili kurulan yeni laboratuvarda bal ile ilgili tüm analizler uzman mühendisler tarafından yapılıyor.