ALMANYA’NIN Ludwigsburg kenti yakınlarındaki Murr’da modern tesislerinde döner üreten Birtat, Hollanda Tüketiciler Birliği raporu sonrasında araştırılmadan yapılan haberler nedeniyle yaşadığı mağduriyeti basın toplantısında dile getirdi. Birtat GmbH yetkilileri, Hollanda’daki denetimlerde e-koli bakterisinin kendileriyle aynı ismi taşıyan bir imbisste ortaya çıktığını dile getirerek, “Bazı gazeteler araştırma yapmadan bu imbissi Birtat GmbH olarak algılamış ve öyle lanse etmiş. Söz konusu imbissle isim benzerliği dışında hiçbir bağımız yok” dedi. Birtat yöneticileri, Avrupa’da yaklaşık 20 yıldır faaliyet gösterdiklerini belirterek, “Bakteri tespit edilen numunenin alındığı et lokantasının adı da Birtat’mış. Bu lokantayla isim benzerliğinden başka uzaktan yakından hiçbir bağımız yok. Adı geçen restoran bizden hiç döner almadı. Zaten 1 yıldır Hollanda’nın hiçbir yerine ürünümüz gitmiyor” diye konuştu.\n\n
HİJYENE ÖZEL ÖNEM\n\nYöneticilerden Cihan Karaman, satış sorumlusu Turabi Eroğlu ve şirket danışmanı Ahmet Ertekin’in yanı sıra, gıda sektöründe hijyen kontrollerini yapan sağlık kuruluşu IPDP yöneticisi Dr. Horst U. Pieldner’in de katıldığı toplantıda, döner sektöründeki denetimler hakkında bilgi verildi. Dr. Pieldner, Birtat tesislerinde hijyene son derece önem verildiğini belirterek, “Üretim bölümü girişlerinde kapılar otomatik olarak dezenfekte cihazı kullanıldıktan sonra açılıyor. Başka türlü giriş yapmak mümkün değil” dedi.\n\n \n\n
Mustafa BORAK / MURR