Almanya’nın Giessen kentindeki Justus Liebig Üniversitesi’nde hukuk eğitimi alan Suzan Altun, öğrencilik yıllarında harçlığını çıkarmak için çalışmaya başladığı pazarda dükkân sahibi oldu. Mesleğine devam etmeyen Altun, Frankfurt kentindeki Kleinmarkhalle’deki (küçük pazar yeri) 8 metrekarelik dükkânında organik ürünler satmaya başladı.\n\n
‘GÜNLERCE UYUYAMADIM’\n\n6.5 yıl süren öğrenimini tamamladıktan sonra 3 yıl kapsamlı araştırma yaptığını ifade eden Altun, “Organik ürünleri Türkiye’nin hangi bölgelerinde olduğunu, Türkiye’den nasıl getireceğimi çok düşünüp araştırdım. Büyük uğraşıdan sonra Kleinmarkhalle’de üç dükkândan 8 metre kare olanı seçtim. Günlerce nasıl satış yaparım diye uyuyamadım. Dükkânımda Türk şarapları, zeytinyağı, pekmez, sirke gibi pek çok ürün satıyorum. Bu ürünleri Kuşadası, Datça ve Muğla bölgesinden getiriyorum” dedi.\n\n
TÜRKLER İLGİ GÖSTERMİYOR\n\nMüşterilerinin neredeyse tamamının Alman olduğunu dile getiren Suzan Altun, “Maalesef Türkler organik ürünlere önem vermiyor. Alman müşterilerimin çoğu da Türkiye’ye tatile gitmiş insanlardan oluşuyor. Satın aldıkları ürünleri Türkiye’den tanıyorlar. Dükkânımda müşterilerime ayrıca kısır, maydanozlu ve beyaz peynirli börek, Türk kahvesi, sunuyorum” şeklinde bilgi verdi.\n\n\n
Necdet KARAŞAHİN / FRANKFURT