Küçük yaşlardan beri merak ettiği için Türkiye'yi birkaç kez ziyaret etme fırsatı bulduğunu söyleyen Michalski, Türkiye'de geçirdiği bir dönemlik eğitimin ardından çok mutlu ve memnun şekilde ülkesine dönmeye hazırlandığını ifade etti.
Almanya'da özellikle medyada Türkiye ile ilgili olumsuz bir algının olduğunu aktaran Michalski, "Almanya'da Türkiye'nin güvenlik ve asayis konularıyla ilgili çekincelerin oldugu bir ortam var. Ama ben burada bunu hissetmedim" diye konuştu.
"Burada çok güzel devam eden bir şehir hayatı var. İnsanlar hayatlarını normal şekilde devam ettiriyor. Türkiye'nin tehlikeli olduğunu söylemek anlamsız ve gerçek dışı" açıklamasında bulundu. Michalski, iki ülke arasında yaşanan sorunlara da üzüldüğünü dile getirdi.